UnitedKingsom Germany

Doseerschroeven, nauwkeurig en voor allerlei bulkstoffen

Klinkenberg Zaanstad B.V., meer dan 130 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van schroefsystemen en doseerschroeven van topkwaliteit. Onze engineers passen de modernste technieken toe in al onze systemen. De doseerschroeven zijn zeer nauwkeurig en compact en geschikt voor allerlei bulkstoffen.

Doseerschroeven voor diverse branches

Klinkenberg Zaanstad B.V. levert doseersystemen voor uiteenlopende sectoren zoals de voedselindustrie, biomassa- en kunststofverwerking en recycling processen. Wij ontwikkelen doseerschroeven voor grove en fijne materialen, massastromen en kopklepschroeven. Deze zijn voorzien van een pneumatisch systeem en worden ingezet waar een hoge mate van doseer nauwkeurigheid gewenst is en naval van product voorkomen dient te worden.

De doseersystemen hebben een grote variëteit aan capaciteiten waardoor deze doseerschroeven zeer geschikt zijn als refillschroef of fijndoseerschroef voor het nauwkeurig uitdoseren naar de onderliggende processen. Het kan ook noodzakelijk zijn massastromen te doseren via het First In First Out-principe, zeker bij gekoelde of verwarmde stoffen. Door de doordachte ontwerpen van onze Mass flow doseerschroeven wordt bij iedere omwenteling van de schroef eenzelfde volume over de gehele lengte uit de doseerkamer afgenomen en verplaatst naar de uitlaat.

Doseerschroeven en veiligheid

Doseerschroeven verwerken niet alleen vaste materie als suiker of houtpallets, maar ook gevaarlijke stoffen. In de ontwerpen houden wij rekening met de gas- en stofdichtheid van de doseerschroeven, zodat de verwerking van toxische producten geen gevaar voor de omgeving oplevert. Onze doseerschroeven kunnen geleverd worden met een ATEX-certificering.

Klinkenberg Zaanstad B.V. richt zich op uw wensen, daarom worden onze doseerschroeven optioneel geleverd met een verrijdbaar frame, meerdere doseeruitgangen, dubbele assen en klapbodems. De schroeven behoeven weinig onderhoud, reinigen is eenvoudig dankzij een optioneel Easy Clean Systeem. Onze adviseurs vertellen u graag meer over onze doseerschroeven, waarbij wij u graag op locatie bezoeken om u van een persoonlijk en passend advies te voorzien.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot doseerschroeven? Neemt u dan contact met ons op door te bellen met 31 (0)75 - 62 87 855, te faxen +31 (0)75 62 80 476 of te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Klinkenberg B.V.

Noordervaartdijk 3
1561 PS Krommenie
Netherlands
info@klinkenbergbv.nl
Telephone +31 (0)75 - 62 87 855
Fax: +31 (0) 75 - 62 80 476