UnitedKingsom Germany

Schroefwarmtewisselaars met gesloten systeem

Klinkenberg Zaanstad B.V. levert schroefwarmtewisselaars op maat. Wij ontwikkelen verwarmende, verkoelende en stabiliserende schroefwarmtewisselaars. Daarnaast hebben wij een patent op het compacte model.

Schroefwarmtewisselaars voor koelen, verwarmen en verblijven

Schroefwarmtewisselaars zijn indirecte warmtewisselaars. Het te bewerken product is door een dubbelwandig systeem gescheiden van het koel-of verwarmingsmedium. Afhankelijk van de gewenste temperatuur is dit stoom, olie, glycol of ijswater. De temperatuuroverdracht gebeurt via het huis, de schroefas, schroefbladen of beiden.

Omdat bij het verwarmen van industriële producten dampen met toxische componenten kunnen vrijkomen zijn onze schroefwarmtewisselaars gesloten systemen. Wij leveren schroefwarmtewisselaars die verwarmen (Magma), koelen (Thermfrost) of materie stabiel houden op een bepaalde temperatuur (Residence). De systemen zijn verkrijgbaar met één of twee assen.

Veel klanten ervaren problemen in de plaatsing van omvangrijke verwarmings- en koelingsapparatuur. Klinkenberg Zaanstad B.V. heeft de oplossing: onze schroefwarmtewisselaars zijn leverbaar in een compacte uitvoering. Het contactoppervlak is aanpasbaar, zonder afbreuk te doen aan de compacte maat.

Schroefwarmtewisselaars getest

Productieprocessen die om verwarming of verkoeling vragen stellen eisen aan de snelheid waarmee de temperatuur verandert. Hierbij spelen de soortelijke warmte van het product, de warmtegeleidings- en warmteoverdrachtscoëfficiënt een rol. Klinkenberg Zaanstad B.V. beschikt over een testruimte waarin wij onderzoeken hoe deze componenten samenhangen en invloed hebben op het soort medium en de contactoppervlakken. Zo ontwikkelen wij de schroefwarmtewisselaar die aansluit bij uw doeleinden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot schroefwarmtewisselaars? Neemt u dan contact met ons op door te bellen met 31 (0)75 - 62 87 855, te faxen +31 (0)75 62 80 476 of te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Klinkenberg B.V.

Noordervaartdijk 3
1561 PS Krommenie
Netherlands
info@klinkenbergbv.nl
Telephone +31 (0)75 - 62 87 855
Fax: +31 (0) 75 - 62 80 476