UnitedKingsom Germany

Oplossingen voor biomassa producten

De biomassa industrie groeit de laatste jaren zeer snel. De maatschappelijke discussie gaat over een milieuvriendelijke productie van brandstoffen waarin duurzaamheid een centrale rol inneemt. Ook Klinkenberg volgt deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet en levert transportschroeven die de verwerking van biomassa producten efficiënter mogelijk maken.

De verwerking van biomassa

Biomassa producten, de biologisch afbreekbare plantaardige en dierlijke resten, worden verwerkt tot brandstof. Dit gebeurt bijvoorbeeld door vergassing. Hierbij wordt de biomassa verhit tot 1300°C waardoor een gas brandstof ontstaat. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van torrefactie. Door milde verwarming van de biomassa in een zuurstofarme omgeving worden biologische resten, zoals hout en papier, eenvoudiger omgezet tot efficiëntere energiebron.

Dit zijn ingewikkelde processen. De experts van Klinkenberg kunnen u echter prima adviseren over de mogelijkheden van onze torrefactie transportschroeven in de verwerking van biomassa. Daarnaast vindt u uitdraagsystemen in ons assortiment die specifiek ontworpen zijn voor deze sector.

Biomassa? Klinkenberg, denkt met u mee!

Onze uitdraagsystemen zijn voorzien van twee, drie of vier uithaalschroeven voor een hoge efficiëntie bij een laag toerental. Zo bespaart u energie. De uitdragers zijn geschikt voor allerlei producten, van poedervormige tot kleverige of slechtstromende stoffen.

Klinkenberg heeft al ruim een eeuw ervaring op het gebied van transportschroeven. Toch gaan wij met onze tijd mee. Onze experts verdiepen zich graag in uw bedrijfsdoelstelling om u te adviseren over de actuele ontwikkelingen op het gebied van de verwerking van biomassa.

Wilt u ook persoonlijk advies over onze transportschroeven en uitdraagsystemen voor de verwerking van biomassa? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.
U kunt ons bellen op +31 (0)75 – 62 87 855, faxen naar +31(0)75 – 62 80 476 of een mail sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Klinkenberg, denkt met u mee over duurzame oplossingen.

Klinkenberg B.V.

Noordervaartdijk 3
1561 PS Krommenie
Netherlands
info@klinkenbergbv.nl
Telephone +31 (0)75 - 62 87 855
Fax: +31 (0) 75 - 62 80 476