Skip to main content

Geschiedenis

Geschiedenis

Klinkenberg B.V. heeft een lange geschiedenis in de ontwikkeling van transportschroeven. Wat begon als een smederij die voornamelijk drijfwerken repareerde, is in ruim een eeuw tijd uitgegroeid tot een expert in de productie van transportschroeven, mengsystemen, doseerschroeven en meer! Ons bedrijf is meer dan 150 jaar geleden opgericht in de Zaanstreek. Bij Klinkenberg B.V. kunt u nog altijd rekenen op kwaliteit gebaseerd op jarenlange ervaring in bulktransport.

Reparatie van molens in de Zaanstreek

Reparatie van molens in de Zaanstreek

In de 17e eeuw legden bewoners van West- en Oostzaan het gebied rond de Zaan droog. Daar ontstonden nieuwe plaatsen, waaronder Zaandijk, Wormerveer en de Koog. Hier werden windmolens gebouwd om hout te zagen en olie te slaan uit zaden. Vervolgens lukte het om gort en rijst te pellen. Hier was veel vraag naar, gortepap diende immers als volksvoedsel, en de productie liep voorspoedig. Veel succesvolle bedrijven in de hout- en voedingsindustrie vinden dan ook hun oorsprong in deze omgeving.

Na de komst van de stoommachine werden veel windmolens vervangen door aangedreven systemen. Aan het einde van de 19e eeuw startte H.B. Klinkenberg een smederij aan de Breedweer in Koog aan de Zaan. Het bedrijf werd aanvankelijk veel ingezet voor de reparatie van drijfwerken. Maar steeds meer grote klanten, zoals Honig, Cacao de Zaan en Duyvis Janz uit die streek, vroegen om meer dan alleen onderhoud en reparatie. Daarom verlegde Klinkenberg B.V. zijn specialisatie naar de ontwikkeling van transportschroeven.

  • "Van reparatie aan drijfwerken naar de ontwikkeling van transportschroeven"

  • "Al sinds de 19e eeuw uw partner voor de ontwikkeling van transportschroeven"

De ontwikkeling naar een modern bedrijf

De ontwikkeling naar een modern bedrijf

De industrie heeft niet stilgestaan. De locatie in Koog aan de Zaan, waar de geschiedenis voor Klinkenberg begon, werd te klein naarmate het bedrijf groeide. Er werd een nieuwe locatie in Krommenie gekozen om te voldoen aan de steeds grotere vraag naar transportschroeven. Onze experts volgen de ontwikkelingen in de diverse branches waar zij transportschroeven voor ontwerpen op de voet, om zo perfect aan te sluiten bij uw vraag.

Dankzij de efficiënte werkwijze van de onderneming garanderen wij klantgerichtheid en korte levertijden. Ons hightech machinepark is uitgerust met een volledig autonome lasrobot die met grote precisie onderdelen produceert. Daarnaast werken de engineers gebruik met het 3D-CAD-systeem, waarmee zij ontwerpen testen en advies uitbrengen over de afmetingen en materialen. Zo realiseert Klinkenberg na ruim 150 jaar nog steeds kwaliteit op maat.

Bent u op zoek naar transportschroeven, uitdraagbodems of mengers? Bij ons profiteert u van een lange geschiedenis aan expertise en ervaring. De professionals van onze salesafdeling gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Neemt u contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar +31 (0)75 - 62 87 855 of te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen.